daily musings: Het Begint Bij Jou

Blij zijn in je leven, begint bij jou.

het begint bij jou

Wat een @$#% dag heb ik vandaag zeg. Of; De kinderen gedragen zich als assholes vandaag. Of Mijn man hangt er maar een beetje bij terwijl ik 100% bezig ben. Of; Ik wou dat het elke dag was als vandaag, wat een heerlijke dag… Allemaal van die uitspraken die je als moeder vast een keer hebt geuit. Maar dan is de vraag. Hoe komt het dat wij de dagen ervaren zoals wij die ervaren?
Vanochtend, was ik bijvoorbeeld echt een A-Relaxte mama. Carah kreeg de wind van voren en van achter. Ben er niet trots op en het deed echt pijn aan mijn hart, maar het voelde alsof ik niet anders kon dan tegen haar tekeer gaan: Omdat ze traag was, omdat ze niet direct deed wat ik vroeg, omdat ze weer niet luisterde, omdat ze haar broertje verveelde. Kortom, omdat ze bezig was met een kind van zes zijn… Terwijl ik terug liep naar huis (in het kader van fit worden, heb ik de kids te voet weggebracht) analyseerde ik de ochtend. En met name mijn reactie op Carah’s acties of juist een tekort aan actie.
Waar kwam mijn ongeduld en stress vandaan? Waarom reageerde ik zo lelijk naar haar toe?

Er is in feite maar één eerlijk antwoord mogelijk. Ik verwacht te veel van mijn kinderen. En die verwachting ontstaat uit ongeduld omdat andere taken op mij wachten. Yup, I’ve said it.. ik doe lelijk tegen mijn dochter omdat er TAKEN op mij wachten.. ??‍♀️ Ik heb dagelijks 1001 dingen te doen, want dat hoort nou eenmaal bij mama zijn.
Ik ben een huishoudster, chefkok, carrièremaker, pornoster, nanny, automonteur, huisarts, zo kan ik er nog veel opnoemen. Maar van al die rollen is de belangrijkste toch echt mijn rol van mama. In plaats van zoveel in een dag te proppen moet ik mezelf aanleren om te genieten van mijn kids. Niets is belangrijker, toch?

Les: Blij zijn in je leven begint uiteindelijk bij jezelf. It starts with you… ❤

– XOXO Di –

close

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *