daily musings: Geen Chaotische Ochtendroutine

En chaotische ochtendroutine is een zeer grote angst van mij, gezien ik binnenkort weer aan de slag moet bij de Brandweer.

chaotische ochtendroutine

Op deze foto was ik 37 weken zwanger en mijn energie was superlaag. Ik deed dan ook niet veel meer dan rondhangen en toegeven aan mijn nesteldrang. Ook al wilde ik er tijd aan besteden, had ik mijn bedrijven en overige ambities op pauze gezet.

Ons tweede dochter is inmiddels 7 weekjes oud en ik probeer alweer een week lang consequent te posten op Instagram. Deze week heb ik daarnaast ook hard gewerkt aan het leggen van de focus op mijn ontwerpbureau, in plaats van op de blog.
In mijn hart en hoofd weet ik namelijk al wat ik wil, maar de communicatie naar de buitenwereld toe moet beter en duidelijker. (Het is alleen een hele uitdaging met een baby en een peuter van een jaar en 10 maanden thuis. ??)

Naast mijn bedrijf en blog heb ik natuurlijk ook een huishouding en voor je het weet ga ik weer aan de slag bij mijn 9-5.. Tijd en ruimte worden dan weer krapper.

De grootste valkuil van ambitieuze moeders is dan ook tijd…

Dus, sta ik sinds een week weer supervroeg op en werk ik mijn to-do list af. Ik houd me aan een strak schema alsof ik alweer aan het werk ben, ook al ga ik pas per 1 april weer.

Waarom? Ik kan toch nog even genieten van mijn vrijheid?

Het antwoord is simpel. Ik doe dit omdat ik er blij van word. Ik maak ruimte voor datgene waar ik energie van krijg.

Ik zou geen planner zijn als ik ook mijn terugkeer naar werk niet al uitgestippeld heb.
Dus de laatste weken van mijn verlof beschouw ik als een generale repetitie:

De kinderen half 7 uit bed,

het ontbijt stipt om kwart over 7,

kwart voor 8 iedereen jassen en schoenen aan,

8 uur de deur uit.

Dat ik de komende weken nog even kan chillen na het doorlopen van die routine is alleen maar meegenomen.
Maar een chaotische ochtendroutine? Never again!

– XOXO Di –

close

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *